ma:
holnap:
Irinyi János

Irinyi János

Üdvözöljük Létavértes város közigazgatási portálján
Skip Navigation LinksKezdőlap > Élethelyzet > Vállalkozás, kereskedelem > Egyéni vállalkozó > Egyéni vállalkozói tevékenység megszüntetése
Egyéni vállalkozói tevékenység megszüntetése
Az egyéni vállalkozói tevékenység megszüntetésének bejelentésével a tevékenységre való jogosultság megszűnik a bejelentés napján.

Ki veheti igénybe?

Jogosult az, aki egyéni vállalkozói tevékenységet folytat.

Eljárás tárgya:

Az egyéni vállalkozói tevékenység megszüntetését be lehet jelenteni:

  • személyesen az ország bármely okmányirodájában;

  • elektronikus úton ügyfélkapun keresztül.

Elektronikus úton az egyéni vállalkozói tevékenység megszüntetésének bejelentését ügyfélkapun keresztül, a "Változás bejelentés" űrlapon kell megtenni.

A tevékenység megszüntetésének bejelentése díj- és illetékmentes.

Az egyéni vállalkozói tevékenység megszüntetésének bejelentésével a tevékenységre való jogosultság megszűnik a bejelentés napján. A vállalkozó a bejelentés nyilvántartásba vételről igazolást kap ügyfélkapus tárhelyére.

Az egyéni vállalkozói tevékenységre való jogosultság a törvény erejénél fogva megszűnik, ha az egyéni vállalkozó az egyéni vállalkozói tevékenység megszüntetését az erre rendszeresített "Változás bejelentés" elektronikus űrlapon, vagy az ország bármely okmányirodájában személyesen bejelenti, a bejelentés napján.

Szükséges dokumentumok:

Az okmányirodában történő személyes ügyintézéskor személyazonosításra alkalmas érvényes okmányt (állandó személyazonosító igazolvány, lakcímigazolvány, útlevél, kártya formátumú vezetői engedély) kell bemutatni.

Ügyintézési határidő:

Sürgősségi eljárásra nincs mód. Az ügyintézési határidő okmányirodánként eltérő lehet, mivel az elektronikus címzésben szereplő okmányiroda adatrögzítésére épül. További tájékoztatás az eljáró okmányirodától kérhető.

Lásd bővebben:

www.nyilvantarto.hu