ma:
holnap:
Irinyi János

Irinyi János

Üdvözöljük Létavértes város közigazgatási portálján
Skip Navigation LinksKezdőlap > Település > Sport > Létavértes Sc '97 - versenysport
Létavértes Sc '97 - versenysport
 
 

      VANCSA LELÁTÓ

A Létavértes SC'97 életében a 20 éves jubileumi év kiemelkedő eseménye volt 2017. december 15.-én az új Lelátónk névadó ünnepsége, melyen 65 fő vett részt.
Egyesületünk elnöksége magasra tette a mércét, mivel NB I -es múltú, településünkön született hírességről neveztünk el létesítményt, ezzel is jelezve, hogy nem felejtjük el azokat az embereket akik Létavértesnek hírnevet szereztek.
Így lett az új létesítmény neve Vancsa Lelátó.

Vancsa Miklós labdarúgó pályafutását Létavértesen kezdte majd következett a DVSC, MTK, CSEPEL és a VIDEOTON, ahol összesen 291 NB I -es mérkőzésen 43 gól rúgott.

Az egész Vancsa család sokat tett Létavértes sportjáért, ezért tisztelgünk előttük.Az átadó után a baráti beszélgetésen az elszámozott létavértesi emberek örömmel és jól eső érzéssel nyugtázták, hogy újra itt vannak a Sportcentrumban.Menyhárt Károly, Dr. Dienes Imre, Szima Sándor, Sándor Csaba, Árva Barna, Vancsa Miklós, Kondás Elemér, Szabó László, Papp Zoltán, Plókai Mihály, Plókai Attila, Kulcsár Tamás, Varga József, Póser Dániel

A Létavértes SC'97 vendégkönyv bejegyzéséből két jellemző nyilatkozatot idézünk

"A mai napon nagyon sok értékes emberrel találkoztam, ami leírhatatlan érzés. Boldog vagyok, hogy Nagylétán születtem"
Szabó László – Létavértes díszpolgárának fia, volt NB I -es játékosunk.

"Büszke vagyok arra, hogy részese lehettem a Létavértesi "focitörténelemnek"
Dr. Dienes Imre -egyesületünk egykori elnökének a fia-, volt NB I. B -s labdarúgó.

Árva Barna Létavértes SC ’97 elnöke


20 éves a Létavértes SC '97
Augusztus 10.-én jubileumot ünnepelt a sportegyesület. Két évtizedes múltra tekintünk vissza, melyből az alábbi eredményeket tartjuk számon:
Az egyesület öt szakosztályt működtet: labdarúgás, kézilabda, cselgáncs, úszás és zumba.

Minden szakosztályban komoly munka folyik, amire az egész település büszke lehet. Az induláskor, 1997. augusztus 10.-én, csak labdarúgó szakosztály működött Létavértesen. Az akkori elnökség tagjai voltak: Szabó József elnök, Laczkó József, Menyhárt Károly, Csige József, Árva Barna, akik eredményes munkát végeztek.

2010.-ben a focicsapat kiharcolta az NB III -as jogosultságot. A csapatvezető akkor Belényesi Zoltán lett. Ezt követően új elnökség vette át a stafétabotot. Árva Barna elnök, Papp Zoltán szakosztályvezető, Szima Sándor, Vida Sándor, Mátyus Sándor, Gerák János, Kontor Gábor és Szilágyi Sándor.
Ekkortól indultak meg a Sportcentrumban a jelenleg is tartó fejlesztések. Új labdarúgó edzőpálya épült, felújításra került a főépület és az öltözők. Hajdú-Bihar megyei viszonylatban is komolynak számító lelátót építettünk az önkormányzat hathatós támogatásával. Legújabb eszközünk az utánpótlást szolgáló Ford Transit kisbusz.


Elmondható, hogy az egyesület vezetősége és annak tagsága is a város hírnevének öregbítéséért dolgozik.
Tisztelettel köszönjük mindenkinek, aki részt vállal a közös munkában, és ezután is számítunk az együttműködésre!
Hajrá Létavértes!

Létavértes Sc' 97 elnöksége.